Identificarea corecta a tipului de piele pe care il avem

Primul pas catre un ten frumos si sanatos este identificarea tipului de piele pe care o avem, pentru a sti sa-i oferim ingrijirea corespunzatoare. Fara sa cunoasca exact tipul de piele pe care il au, multe femei folosesc un regim de ingrijire neadecvat si produse care pot favoriza aparitia acneii sau pot face pielea sa arate mai in varsta decat este in realitate.

Asadar, este absolut necesar sa stim ce tip de piele avem, pentru a o ingriji conform nevoilor particulare pe care le are. Folosirea unui servetel curat pe fata dimineata, imediat dupa trezire, este o modalitate simpla de a ne lamuri in ce categorie se incadreaza tenul nostru:

Pielea normala nu va lasa nici o urma de sebum pe servetel. Acest tip de piele are un aspect neted si o tenta roz, cu pori fini. Nu exista pete vizibile, pete grase sau zone cu piele descuamata. Productia de sebum, continutul de umiditate, keratinizarea si descuamarea sunt bine echilibrate. Pielea normala este adesea intalnita la persoanele tinere.

Tenul gras va lasa pete de sebum pe servetel, in special in zona obrajilor, nasului si a fruntii. Acest tip de piele are glande sebacee hiperactive, care produc mai mult sebum decat este necesar. Tenul gras poate fi cauzat atat de factori ereditari, cat si de dieta, nivel de hormoni, sarcina, cosmetice nepotrivite si de stres. Este vital ca pielea sa fie curatata in mod regulat cu substante blande, care nu contin sapun.

Pielea uscata are un nivel scazut de sebum si nu mentine umiditatea. Acest tip de piele se descuameaza adesea si se simte stransa dupa spalare. Curatarea delicata si o crema hidratanta dedicata pielii uscate este esentiala pentru a controla acel sentiment de piele stransa.

Pielea mixta prezinta exces de sebum in jurul "zonei T": nas si frunte, dar nu si in zona obrajilor, gurii si ochilor. Cea mai buna ingrijire a acestui tip de piele va implica tratarea fiecarei regiuni in mod diferit.

"Pielea sensibila" nu este tocmai un tip de piele, ci mai degraba un simptom cauzat de diversi factori. Pacientii care isi descriu pielea ca fiind "sensibila" au de fapt o piele care se manifesta prin roseata, mancarime, senzatie de arsura sau uscaciune la aplicarea topica a anumitor produse de ingrijire. Cauzele pot fi diverse, de la o afectiune de ordin dermatologic, alergii sau utilizarea de produse inadecvate. In acest caz este importanta alegerea unor produse dedicate pentru pielea sensibila, deoarece multe cosmetice contin ingrediente care pot provoca o reactie adversa.
PROGRAMEAZA-TE ACUM!
Esti interesat de una din procedurile realizate in clinica noastra, insa nu ai timp sa te documentezi pentru ce specializare sa te programezi?
Nu-i nimic: lasa-ne cateva informatii despre tine si unul din consultantii nostri te va ghida spre ce ai nevoie.