Presupune diagnosticul, tratamentul si urmarirea bolilor infectioase si inflamatorii ale pielii, diagnosticul leziunilor pielii, corelarea semnelor si simptomelor cutantate cu cele sistemice. Fie ca este vorba de afectiuni ale parului sau unghiilor, acnee, rozacee, alunite, dermatologul va poate indruma spre vindecarea sau ameliorarea suferintelor pielii si fanerelor.
Proceduri estetice
Analiza microscopica, urmarirea digitala si tratamentul alunitelor
Alunitele sau nevii melanocitari sunt leziuni in general de culoare bruna, dar posibil si de culoarea pielii sau rosiatice, care pot aparea in orice zona a corpului, dar mai ales in zonele expuse la soare, in egala masura la barbati si femei. Alunitele pot fi mostenite (congenitale) sau dobandite in cursul vietii. Expunerea la soare sau alte surse de lumina UV pot predispune la aparitia alunitelor prin mecanisme care nu sunt complet intelese.
Tratamentul caderii parului impune in primul rand un diagnostic precis si eventual investigatii suplimentare atunci cand este cazul. Medicul dermatolog decide in functie de acestea tratamentul corespunzator.
Bolile inflamatorii ale pielii, precum psoriazis, eczema, vitiligo, dermatita de contact, eruptii cutanate, urticaria, mancarimea, infectii ale pielii, etc. pot reprezenta o provocare atat pentru pacient cat si pentru medic. Acestea necesita o abordare holistica, un diagnostic clar si explicat pe intelesul pacientului, un plan de tratament simplu de urmat si eficient, o urmarire a raspunsului la tratament si, nu in ultimul rand, complianta pacientului. 
 
Medicii nostrii au o experienta suficienta pentru a asigura o conduita de succes, un tratament bazat pe dovezi clare de eficienta si o adordare sincera si empatica a problemelor pacientilor. In unele situatii, o conduita expectativa sau nici o interventie terapeutica sunt preferate pentru a evita tratamente fara sau cu dovezi anecdotice de eficienta care nu aduc beneficii pacientilor. 
Sunt afectiuni inflamatorii ale pielii cu un impact important asupra calitatii vietii. Tratamentul depinde de stadiul afectiunii si particularitatile pacientilor si poate consta in tratamente topice, sistemice dar si proceduri dermatocosmetice precum peelinguri, tratamente pe baza de lumina IPL sau LASER vascular. Cicatricile care apar in urma acneei pot fi tratate cu proceduri precum LASER fractionat CO2, microneedling. Roseata din rozacee raspunde foarte bine la tratamentele cu LASER vascular colorant pulsat PDL.
Bolile cu transmitere sexuala necesita o abordare complexa, de multe ori find necesare analize pentru a stabili cu exactitate agentii patogeni implicati in afectiune, dar si un tratament precis si o urmarire pentru a evita recidivele si a asigura complianta la tratament. Consultatiile implica de cele mai multe ori participarea sau informarea partenerilor.
Hiperhidroza sau transpiratia excesiva este o problema relativ frecventa, intalnita atat la barbati cat si femei. Cu siguranta poate afecta calitatea vietii fiecarui pacient si poate altera increderea in sine. De multe ori transpiratia excesiva este acceptata nestiind ca exista solutii prin care poate fi controlata.

Medicul dumneavoastra va stabili daca exista suspiciunea de afectiuni sau boli care pot cauza secundar hiperhidroza. In urma consultatiei vi se recomanda un tratament pentru transpiratie care poate fi local cu lotiuni, creme sau injectii.

Vestea buna: EXISTA TRATAMENTE!
Tratamentul bolilor si infectiilor pielii la copii necesita o abordare calma si calda pentru a diminua anxietatea micutilor in fata unui proces neobisnuit pentru ei. Medicii nostrii au experienta in abordarea copiilor cu probleme de piele ceea ce asigura o vizita pe cat de placut posibil in cabinetul medical.
Cicatricile reprezinta o problema estetica si uneori functionala care poate surveni in urma diverselor procese precum acneea, arsurile, peercingul, operatii, etc.. Cicatricile pot fi plane sau atrofice, palbabile sau hipertrofice, fibroase si tari sau cheloide, rosii sau de culoarea pielii. Necesita de cele mai multe ori tratamente combinate care presupun injectii cu steroizi, tratamente laser CO2, tratamente laser vascular, microneedling. Medicii specialisti dermatologi de la Hebra Dermatologie dispun de cunostinele, experienta si aparatura necesare pentru un tratament sigur si eficient.
Micile venectazii, venisoare, varice de calibru mic cu impact cosmetic pot fi tratate in siguranta si eficient cu proceduri combinate, de cele mai multe ori constand in injectii cu agent sclerozant si laser vascular. Medicii specialisti dermatologi de la Hebra Dermatologie dispun de cunostinele, experienta si aparatura necesare pentru un tratament sigur si eficient.
PROGRAMEAZA-TE ACUM!
Esti interesat de una din procedurile realizate in clinica noastra, insa nu ai timp sa te documentezi pentru ce specializare sa te programezi?
Nu-i nimic: lasa-ne cateva informatii despre tine si unul din consultantii nostri te va ghida spre ce ai nevoie.