Tratament pigmentare

Tratament pigmentare

Hiperpimentarea faciala apare frecvent, mai ales in randul femeilor.
Ea este rezultatul expunerii la soare intr-un context favorizat de factori hormonali, genetici, sau afectiuni inflamatorii precum acneea, rezultatul fiind aparitia afectiunilor de tip melasma sau pigmentare post inflamatorie.

Tratamentul este dificil si include un regim care consta in creme depigmentante si de fotoprotectie combinat cu proceduri efectuate de medicii dermatologi, precum peelinguri chimice, mezoterapie si, in unele cazuri, microdermabraziunea.

Pigmentarea la nivelul fetei apare frecvent sub forma cloasmei sau “mastii gravidice”, la nivelul fruntii si obrajilor. O combinatie de factori hormonali, sarcina, contraceptive orale, predispozitie genetica si expunere la soare joaca rol in aparitia acestei. Pe de alta parte, acneea si dermatitele diverse predispun se pot vindeca cu pigmentare post-inflamatorie. Ambele sunt dificil de tratat si necesita o evaluare atenta si tratament combinat cu produse topice (creme depigmentante si de fotoprotectie), proceduri precum peelinguri si mezoterapie, uneori combinata cu microneedling. Este nevoie de stabilirea unui regim de intretinere pentru a evita recidivele care sunt frecvente.
Peelingurile
Peelingurile pot fi o solutie buna pentru reducerea pigmentarii. In general, acestea sunt combinate cu tratament topic specific cu creme depigmentante inaintea, intre sedintele de peeling precum si dupa pentru a preveni reaparitia pigmentarii. Peelingurile sunt evitate in perioada verii din cauza riscului de agravare a pigmentarii, arsuri, infectii, iritatii.

Pentru mai multe detalii CLICK AICI.
Laserul PDL
Laserul PDL pulse dye laser Vbeam emite pulsuri de energie absorbita de pigmentul din zonele de tratat. Este folosit in combinatie cu tratamente topice, fiind nevoie de 3-5 sedinte la fiecare 4 saptamani pentru a obtine ameliorarea pigmentarii. 
Consultatii
Consultatie dermatologica
250 lei
Consultatie dermatologica in vederea efectuarii de interventii
250 lei
Control dermatologic
150 lei
Interpretare analize
60 lei
Anestezie topica (crema)
20 lei
Tuturor procedurilor li se adauga si costul consultatiei realizata de un medic specialist!
PROGRAMEAZA-TE ACUM!
Esti interesat de una din procedurile realizate in clinica noastra, insa nu ai timp sa te documentezi pentru ce specializare sa te programezi?
Nu-i nimic: lasa-ne cateva informatii despre tine si unul din consultantii nostri te va ghida spre ce ai nevoie.