Microneedling

Microneedling

Dermapen (microneedling) este un dispozitiv medical de ultima generatie, care aduce rezultate de exceptie in tratarea de cicatrice post acneice, post-operatorii, atrofice, vergeturi, riduri, linii fine, pori dilatati si nu numai.

Datorita faptului ca este eficienta, accesibila, nedureroasa si presupune un timp scurt de recuperare, aceasta procedura tinde sa devina la momentul actual una din optiunile preferate pentru reintinerirea zonelor sensibile, cum ar fi conturul ochilor, conturul nasului sau al buzelor.

Dermapen este un dispozitiv care se prezinta sub forma de stilou cu ace detasabile, de unica folosinta, sterile, care vibreaza diminuand senzatiile neplacute. Tratamentul aduce rezultate de exceptie atunci cand este utilizat fie ca terapie unica, fie in combinatie cu alte terapii.
Cand varful acului intra in contact cu pielea, acesta produce microleziuni, fapt ce induce aparitia unui raspuns imun si crearea de neocolagen. Microleziunile se vor comporta precum microcanale prin care vor fi transportate substante nutritive. Datorita faptului ca dispozitivul oscileaza foarte rapid, varful aparatului va aluneca rapid pe suprafata tegumentara fara a cauza „agatarea” sau ruperea pielii.

Dispozitivul executa mii de micro-intepaturi controlate, cu un puternic efect de reintinerire asupra fibrelor de colagen si elastina, atat prin actiunea mecanica, cat si prin introducerea substantelor active direct in straturile profunde ale pielii. Nivelul de patrundere al acestora se adapteaza nevoilor specifice fiecarui pacient in parte, putand fi ajustat pentru o profunzime de la 0,5 mm pana la 2,5 mm, cu o viteza de pana la 110/secunda.

Dermapen este indicat pentru rejuvenarea si liftingul pielii, ameliorarea ridurilor fine si a porilor dilatati, ameliorarea vergeturilor, pentru tratarea cicatricilor post-acneice, atrofice, tratarea alopeciei.

Numarul de sedinte individuale variaza in functie de zona tratata si de complexitatea tratamentului, insa o media ar fi intre 3 si 8 sedinte realizate la un interval de 2-3 saptamani una de alta.

Pentru a obtine un efect deosebit de hidratare si rejuvenare, tratamentul cu Dermapen se poate asocia cu mezoterapia; astfel se pot introduce in piele aminoacizi, vitamine sau acid hialuronic cu rezultate spectaculoase.
Am folosit un tratament pentru acnee de la dermatolog si nu am vazut nici un efect dupa 1 luna. Este normal?
Da, este foarte posibil ca tratamentele, in principal cele topice sa functioneze mai greu. Tratamentele trebuie folosite scrupulos, urmand exact sfatul dermatologului, pentru o perioada de 2-3 luni pentru a vedea efecte.
Exista creme care cauzeaza acnee si cosuri?
Da. Foarte multe creme pot cauza cosuri/acnee. Aceste se numesc produse comedogenice. In general sunt creme grase, unguente. Daca aveti o predispozitie sa dezvoltati acnee, folositi lotiuni, seruri, creme cu o consistenta mai fluida. Intrebati un consultant cosmetic ce produse non-comedogenice sunt disponibile in farmacie.
Cum e posibil sa am acnee la 30 de ani?
Acneea femeii adulte apare la varsta matura. Este legata de un dezechibibru hormonal sau de o susceptibilitate deosebita a glandelor pilosebacee sa produca ulei cand sunt stimulate chiar si de cantitati normale de hormoni androgeni (barbatesti).
Am alergie la toate cremele care mi-au fost prescise pentru acnee. Este posibil?
Nu este imposibil, dar este putin probabil. Trebuie sa intelegem ca tratamentele active pentru acnee au o sarcina destul de dificila; trebuie sa exfolieze pielea si sa destupe porii blocati inainte de a avea un efect. Pentru a realiza acest lucru produc de multe ori iritatie care nu inseamna alergie si este, pana la un punct, normala. In unele cazuri tratamentele sunt folosite in zile alternative sau in combinatie cu alte creme calmante pentru a fi mai usor de tolerat.
PROGRAMEAZA-TE ACUM!
Esti interesat de una din procedurile realizate in clinica noastra, insa nu ai timp sa te documentezi pentru ce specializare sa te programezi?
Nu-i nimic: lasa-ne cateva informatii despre tine si unul din consultantii nostri te va ghida spre ce ai nevoie.