Este o ramura a dermatologiei efectuata de medici specialisti si primari dermatologici cu pregatire speciala si experienta in proceduri de inlaturare a diverselor leziuni de la nivelul pielii. Procedurile pot include biopsii (fragmente de piele prelevate pentru analiza), chiuretaje (inlaturare de leziuni superficiale de la nivelul pielii), excizii (inlaturare completa a leziunilor de la nivelul pielii cu reconstructie ulterioara), etc.. Avantajul deosebit al efectuarii acestor proceduri de catre un medic dermatolog este ca acesta formuleaza un diagnostic cu acuratete clinica deosebita inainte de procedura care confirma diagnosticul. In acest fel sunt evitate proceduri chirurgicale care nu sunt necesare si margini de siguranta neadecvate in lipsa unui diagnostic prezumptiv bun (lucru care duce fie la proceduri repetate pentru a obtine marginile adecvate sau excizii prea largi si cicatrici importante.
Proceduri estetice
Cancerul de piele este din ce in ce mai raspandit in randul populatiei. Poate afecta persoanele varstnice, adultii, tinerii, adolescentii si foarte rar copiii. Debuteaza sub forma unei alunite care isi shimba culoarea, forma, structura, care sangereaza, isi mareste diametrul intr-o perioada scurta sau o alunita noua, diferita de restul (“ratusca cea urata”). Se poate manifesta si ca o rana cronica, care refuza sa se vindece in ciuda pansamentelor si tratamentelor topice, antibiotice. 

Unele leziuni atipice, care desi nu sunt considerate a fi cancer de piele, au un potential crescut de a se transforma in cancer de piele daca sunt lasate netratate. Medicii le numesc leziuni displazice. 
 
De cele mai multe ori, cancerul de piele apare pe zonele expuse la soare dar se poate dezvolta si pe zonele acoperite si chiar la nivelul mucoaselor, in regiunea genitala sau la nivelul patului unghial. 
Excrescentele de la nivelul pielii precum papiloame, alunite, veruci, keratoze, precum si lipoamele, chistele, cu toate ca sunt benigne si nu pun in pericol sanatatea pot irita, sangera, sau infecta si sunt usor traumatizate. Multe dintre acestea sunt inestetice. Medicul dermatolog asigura in primul rand un diagnostic precis si apoi inlaturarea leziunilor nedorite prin diverse metode si folosind aparatura de ultima generatie precum LASERUL.
PROGRAMEAZA-TE ACUM!
Esti interesat de una din procedurile realizate in clinica noastra, insa nu ai timp sa te documentezi pentru ce specializare sa te programezi?
Nu-i nimic: lasa-ne cateva informatii despre tine si unul din consultantii nostri te va ghida spre ce ai nevoie.