Ce trebuie sa cuprinda rutina zilnica de ingrijire a tenului

Ce trebuie sa cuprinda rutina zilnica de ingrijire a tenului

1. Demachierea
Pentru a preveni aparitia cosurilor si a ridurilor, indiferent de varsta, regula de baza este sa demachiem tenul de doua ori pe zi: dimineata si seara, chiar daca am purtat sau nu machiaj pe timpul zilei. Desi demachiantul poate fi diferit in functie de tipul de piele pe care il avem, recomandarea generala este sa il aplicam folosind o miscare ascendenta, circulara, astfel incat sa prevenim formarea ridurilor.

2. Lotiunea tonica
Multe persoane tind sa nu introduca lotiunea tonica in rutina de ingrijire a pielii, considerand ca este inutila. Expertii, insa, subliniaza beneficiile acestui pas: dupa demachierea si curatarea pielii de impuritati, tonerul indeparteaza orice reziduuri lasate in urma de demachiant, precum si orice urma de machiaj care nu a fost inlaturat prin demachiere. Astfel, pielea va fi pregatita pentru a absorbi crema hidratanta.

3. Exfolierea
Este recomandat ca exfolierea sa aiba loc dupa tonifiere si inainte de hidratare. Cei mai multi dermatologi sunt de acord ca ar trebui ca exfolierea sa aiba loc 1-3 ori pe saptamana, dar acest lucru depinde de tipul de piele si de modul in care reactioneaza fiecare ten in particular la exfoliere. Este recomandat sa experimentati pentru a descoperi frecventa potrivita a procesului de exfoliere potrivita pentru dumneavoastra.

In ceea ce priveste optiune disponibile, exista exfoliante chimice si exfoliante granulate. Ambele pot aduce rezultate bune in indepartarea celulelor moarte ale pielii, insa exfoliantele chimice, cum ar fi AHA si BHA, sunt adesea mai eficiente in penetrarea adanca a porilor si eliminarea rezidurilor.

4. Crema hidratanta
Alegeti crema hidratanta potrivita tipului de piele pe care il aveti. Persoanele cu tenul gras ar trebui sa opteze pentru creme hidratante usoare, in timp ce persoanele cu pielea uscata ar trebui sa utilizeze creme mai bogate.

5. Protectia solara
Soarele este unul din factorii principali ai aparitiei semnelor premature ale imbatranirii si cauza numarul unu a cancerului de piele. De aceea, folosirea unei creme hidratante care contine SPF sau aplicarea unei creme de protectie solara dupa crema hidratanta este pasul cheie pentru protejarea pielii de razele daunatoare ale soarelui.

Nu in ultimul rand, aveti rabdare atunci cand incercati o rutina noua de ingrijire, deoarece pielea are nevoie de timp pentru a se obisnui cu produsele noi. Este posibil ca uneori sa apara un efect negativ la inceput, insa acest lucru dispare de obicei dupa ce pielea are timp sa se adapteze. In cazul in care rezultatele nu se imbunatatesc dupa o anumita perioada de timp (aproximativ o luna), ar putea fi necesara schimbarea produselor pe care le folositi.

PROGRAMEAZA-TE ACUM!
Esti interesat de una din procedurile realizate in clinica noastra, insa nu ai timp sa te documentezi pentru ce specializare sa te programezi?
Nu-i nimic: lasa-ne cateva informatii despre tine si unul din consultantii nostri te va ghida spre ce ai nevoie.