5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de epilarea definitiva

Daca va aflati printre cei care s-au saturat de epilarea cu lama de ras, crema sau ceara, v-ati gandit cu siguranta ca indepartarea firelor nedorite de par cu lumina intens pulsata poate fi o optiune care merita luata in considerare.

Vorbim despre una dintre cele mai solicitate proceduri cosmetice, apreciata datorita eficientei si beneficiilor pe care le aduce din punct de vedere confort, timp si financiar – pe termen lung.

Asadar, ce trebuie sa stiti inainte de a incepe sedintele de epilare definitiva IPL?

1. Care sunt medicamentele interzise?
Epilarea definitiva IPL este o procedura incompatibila cu anumite medicamente, in special cele fotosensibilizante – categorie in care se incadreaza majoritatea antibioticelor. Pentru a evita aparitia de complicatii, este recomandat ca tratamentele medicamentoase de acest tip sa fie oprite cu cel putin o saptamana inainte de procedura, iar in cazul in care avem o anumita infectie sub tratament, este indicat ca epilarea sa fie amanata timp de cateva saptamani.

In pe durata efectuarii pachetului de sedinte de epilare cu lumina intens pulsata sunt interzise, de asemenea, si produsele de ingrijire pe baza de substante active puternice, cum ar fi retinoizi si acizi hidroxilici alfa, care fac ca pielea sa devina mai vulnerabila la soare si predispusa la iritatie.

2. In cat timp vor fi observate primele rezultate?
Fiecare pacient este diferit, astfel ca numarul de sesiuni necesare pentru a vedea primele rezultate difera de la un individ la altul. In plus, epilarea pe termen lung cu IPL functioneaza atunci cand firul de par se afla in ritmul de crestere activa, iar tinand cont ca diferite parti ale corpului au ritmuri de crestere diferite, poate dura mai mult sau mai putin in functie de locul aflat sub tratament. In medie, sunt necesare sase pana la opt sesiuni de tratament pentru indepartarea definitiva a parului.

3. Cum pregatim pielea pentru procedura?
Pentru a ne pregati de  epilarea IPL este necesar ca folosirea cerii de epilat sa fie oprita cu sase saptamani inainte, deoarece tratamentul cu lumina intens pulsata vizeaza radacinile firelor de par, care sunt indepartate prin aceasta procedura. Odata luata decizia de a incepe tratamentul IPL pulsata va fi necesara epilarea cu lama de ras cu o zi inainte de tratament.

4. Este o procedura dureroasa?
Impulsurile IPL se simt precum o banda de cauciuc care apasa pe piele. Nu fiecare impuls va produce un disconfort la fel de mare, existand in general anumite zone (gambe) mai sensibile decat altele.

5. Ce sa aleg: o clinica sau un salon de cosmetica?
Indepartarea parului nedorit de pe corp cu lumina intens pulsata este mai mult decat o procedura cosmetica: este un tratament medical care poate fi efectuat doar daca exista o anumita instruire privind functionarea aparatului si pregatire pentru potentialele riscuri. Inainte de a incepe tratamentul este recomandat sa verificati cu atentie pregatirea medicului sau tehnicianului care urmeaza sa efectueze procedura.
PROGRAMEAZA-TE ACUM!
Esti interesat de una din procedurile realizate in clinica noastra, insa nu ai timp sa te documentezi pentru ce specializare sa te programezi?
Nu-i nimic: lasa-ne cateva informatii despre tine si unul din consultantii nostri te va ghida spre ce ai nevoie.