Punctele negre – cum scapam de ele

In cazul in care va confruntati cu punctele negre aparute pe nas si barbie, este important sa tineti cont de faptul ca in cazul administrarii incorecte, orice tratament poate provoca, uneori, mai multe daune inestetice chiar decat acnee in sine. Inainte de a apela la tratamente dupa ureche, sfatul specialistului este indicat, acesta fiind in masura sa va recomande dupa caz diferite servicii dermatologice potrivite in tratarea problemei care va deranjeaza sau chiar un tratament cu aplicatie topica.

Indiferent daca doriti sa scapati de acnee sau doar sa tratati punctele negre, intelegerea problemei este cheia. Punctele negre, numite comedoane, reprezina „dopuri”formate din celule moarte ale pielii, sebum si reziduri, care s-au blocat in pori. 

Aceste elemente sunt prezente in mod normal in pori si ar trebui sa ajunga la suprafata pielii atunci cand va spalati pe fata.

Pentru a scapa de punctele negre este indicat sa utilizati tratamente anti-acneice care slabesc si inmoaie celulele moarte ale pielii, pentru a ajuta punctele negre sa iasa la suprafata. Ingredientele care slabesc celulele moarte ale pielii sunt numite Keratolitice si au rolul de a dezintegra celulele moarte ale pielii, atat la suprafata pielii, cat si in interiorul porilor.

Keratoliticele care pot fi utilizate fara prescriptie medicala sunt:
  • acidul salicilic
  • peroxidul de benzoil
  • acidul glicolic
Cele mai bune produse anti-acnee care va ajuta sa scapati de punctele negre contin unul sau o combinatie a acestor ingrediente.

In cazul in care aceste variante nu aduc rezultatele dorite, desigur ca cea mai sigura varianta este sa apelam la un specialist pentru tratamente contolate precum microdermabraziunea sau peelingurile chimice.

Dermatologul poate prescrie tratamente eficiente in tratarea punctelor negre, cu ajutorul unor medicamente care contin de multe ori aceleasi ingrediente ca si cele gasite la raftul de cosmetice, dar in concentratii mai mari. In plus, medicul poate include in planul de tratament un antibiotic in combinatie cu aplicatii topice.

Atentie, unele produse de ingrijire a pielii numite comedogenice cresc de fapt procesul de aglutinare si este recomandat sa le evitati. De obicei, uleiul din compozitia lor reprezinta problema. Daca sunteti predispusi la aparitia punctelor negre, cititi cu atentie ingredientele de pe toate produsele pe care le utilizati pe piele. 

PROGRAMEAZA-TE ACUM!
Esti interesat de una din procedurile realizate in clinica noastra, insa nu ai timp sa te documentezi pentru ce specializare sa te programezi?
Nu-i nimic: lasa-ne cateva informatii despre tine si unul din consultantii nostri te va ghida spre ce ai nevoie.