6 lucruri de care sa tinem cont cand alegem crema de protectie solara

1. Durata expunerii la soare
Tipul de protectie solara utilizata poate varia in functie de tipul si durata expunerii la soare. Spre exemplu, pentru expunerea incidenta la soare este suficient un factor de protectie solara (SPF) de 15, care filtreaza aproximativ 93% din radiatiile UV. Pentru o expunere prelungita, intensa, este recomandat un produs de protectie solara cu un SPF de 30 sau mai mare (SPF 30 filtreaza pana la 97% din radiatiile UV ale soarelui; SPF 50 filtreaza pana la 98% din ele).
2. Optarea pentru un produs de protectie cu spectru larg
Protectia solara trebuie sa aiba o protectie cu spectru larg, ceea ce inseamna ca protejeaza in mod eficient atat impotriva radiatiilor ultraviolete A (UVA) cat si radiatiilor ultraviolete B (UVB).

3. Cititi eticheta produsului
In cazul in care urmeaza sa transpirati sau inotati sunt recomandate produsele rezistente la apa, ale caror nivel de protectie SPF ramane eficient chiar si dupa 40 de minute petrecute in apa.

4. Folosirea unui produs special pentru fata
Pentru a evita eventuale iritatii sau uscarea pielii, este indicata folosirea unui produs special pentru fata, care sa nu contina alcool.

5. Alegeti produse potrivite pentru cei mici
Pielea copiilor este foarte sensibila, fiind foarte posibil ca acestia sa dezvolte iritatii la contactul cu substantele chimice din produsele de protectie solara ale adultilor. Sunt recomandate produsele dedicate celor mici, care contin ingrediente mai blande cu pielea, cum ar fi dioxidul de titan si oxidul de zinc.
In cazul bebelusilor sub 6 luni, este recomandat ca acestia sa evite in totalitate soarele.

6. Piele cu probleme
Pacientii care au probleme cu pielea sau afectiuni alergice, cum ar fi acnee sau rozacee, trebuie sa evite produsele care contin conservanti sau parfumuri, precum si cele care contin PABA sau oxibenzona, precum si produsele de protectie solara care au in compozitie alcool.

PROGRAMEAZA-TE ACUM!
Esti interesat de una din procedurile realizate in clinica noastra, insa nu ai timp sa te documentezi pentru ce specializare sa te programezi?
Nu-i nimic: lasa-ne cateva informatii despre tine si unul din consultantii nostri te va ghida spre ce ai nevoie.