Greseli pe care le facem in ingrijirea pielii

Cu siguranta ca multi dintre noi avem o rutina de ingrijire a tenului pe care o aplicam zilnic – fie ca este vorba de simpla curatare a pielii, fie ca este un proces mai complex, care respecta pasi cum ar fi hidratarea si aplicarea de protectie solara. Lipsa unor informatii corecte si existenta unor mituri raspandite cu privire la ingrijirea pielii pot face ca unori sa urmam anumiti pasi gresiti:
Exfoliem pielea in exces
De multe ori atunci cand un nou cos isi face aparitia avem tendinta de a exfolia pielea, cu gandul ca astfel vom grabi vindecarea lui. Din pacate, facand acest lucru vom obtine rezultate contrare celor asteptate: exfolierea in exces va provoca uscarea pielii si, in timp, aparitia cicatricilor si a liniilor fine.

Exfolierea in exces poate fi daunatoare pe termen lung deoarece deterioreaza prea mult stratul superior al pielii, lasand-o uscata, iritata si sensibila. De fapt, prin exfoliere este slabita bariera de protectie a tenului, care va ramane vulnerabil in fata toxinelor din mediul inconjurator si expus la contactul cu razele solare, care favorizeaza aparitia prematura a semnelor de imbatranire.
Este recomandat ca exfolierea sa aiba loc o data pe saptamana, astfel incat celulele moarte ale pielii sa fie eliminate, iar cele noi sa aiba sansa de a se dezvolta.

Stoarcem cosurilor
Desi este tentant sa facem acest lucru, mai ales atunci cand cosul este foarte vizibil, cel mai bun lucru pentru tenul nostru este sa avem rabdare ca leziunea sa se vindece de la sine.
O alta varianta este tratarea cosului la dermatolog, care va curata zona prin aplicarea unei presiuni descendente. Atunci cand incercam sa facem acest lucru singuri, riscam ca infectia sa coboare si mai adanc in por si sa afecteze si zona sanatoasa din jurul leziunii.

Nu schimbam fata de perna destul de des
Fetele de perna prezinta o acumulare destul de mare de bacterii, reziduri de substante cosmetice (parfum, balsam de par etc.) si sebum, care pot infunda porii. Pentru a evita acest lucru, este recomandat ca fata de perna sa fie schimbata cel putin o data pe saptamana sau chiar mai des in cazul celor care sunt predispusi la acnee.

Nu hidratam pielea grasa
Indiferent de tipul de piele, este imperativ ca aceasta sa fie hidratata zilnic.
Chiar si pielea grasa trebuie sa fie hidratata, cu conditia de a folosi produsele potrivite (care sa nu contina uleiuri). In timpul verii Nu sunt recomandate produsele de hidratare pe baza de uleiuri deoarece acestea vor favoriza aspectul lucios al tenulu

PROGRAMEAZA-TE ACUM!
Esti interesat de una din procedurile realizate in clinica noastra, insa nu ai timp sa te documentezi pentru ce specializare sa te programezi?
Nu-i nimic: lasa-ne cateva informatii despre tine si unul din consultantii nostri te va ghida spre ce ai nevoie.