Retinolul - vedeta ingredientelor antiaging

Atunci cand vorbim despre ingredientele minune anti-imbatranire, retinolul este cu siguranta vedeta printre ele. Derivat al vitaminei A, acesta este un nutrient esential pentru mentinerea sanatatii pielii, dar si a aspectului ei, fiind eficient nu doar in lupta cu semnele imbatranirii, dar si cu acneea si hiperpigmentarea.

Retinolul, unul dintre ingredientele cheie utilizate in produsele cosmetice si medicamentele de ingrijire a pielii, este un compus chimic care actioneaza direct asupra ADN-ului din celulele pielii. Acesta stimuleaza toate functiile celulare care incetinesc odata cu trecerea pragului de 30 de ani. Acest lucru face ca retinolul sa fie un agent anti-imbatranire care reduce ridurile si liniile fine. Retinolul stimuleaza regenerarea celulara şi formarea fibrelor de colagen, ceea ce inseamna ca, atunci cand folosim retinolul pielea va fie mai ferma si va avea o textura imbunatatita.

Ambalajul este important
Retinolul este instabil, deci este important sa va asigurati ca produsul de ingrijire a pielii care contine aceasta substanta este ambalat in mod corespunzator. Produsul dvs. trebuie sa fie protejat de lumina, deci ar trebui sa vina intr-un tub de aluminiu sau intr-un pachet de sticla / plastic de culoare inchisa. In plus, in scopul de a mentine eficacitatea acestuia produsul ar trebui sa fie intr-o forma de tub sau pompa.

Cum se foloseste
Pentru a gasi un produs care contine aceasta substanta benefica pentru piele trebuie sa cautam printre ingrediente vitamina A enumerata sub forma de retinol, acetat de retinol, palmitat retinil sau aldehida retinolului sau retinal.

Atunci cand retinolul este aplicat pe piele, stimuleaza receptorii retinoizi in celulele pielii, fapt care poate usca pielea. Pielea trece printr-o perioada de adaptare in timpul primelor doua pana la patru saptamani de aplicare, iar a asigura o tranzitie lina este recomandata folosirea in parelel a unei creme hidratante.

Pe langa uscare, retinolul poate face pielea mai sensibila la arsuri solare, astfel incat sa fie sigur de a utiliza o protectie solara (SPF 30 sau mai mare), in rutina de zi cu zi. Nu trebuie utilizat zilnic. In primul rand incepe sa utilizati un strat foarte subtire de doua zile pe saptamana. Treptat, incepe sa utilizati in fiecare zi alternativ.

Pentru ca lumina UV poate inactiva beneficiile retinolului, cel mai bine este sa il aplicam pe timp de noapte, inainte de a merge la culcare.

PROGRAMEAZA-TE ACUM!
Esti interesat de una din procedurile realizate in clinica noastra, insa nu ai timp sa te documentezi pentru ce specializare sa te programezi?
Nu-i nimic: lasa-ne cateva informatii despre tine si unul din consultantii nostri te va ghida spre ce ai nevoie.