Cele mai comune cauze ale celulitei

Celulita reprezinta asa numitul aspect de "coaja de portocala" observat pe solduri, coapse, fese, abdomen sau uneori chiar brate, mai frecvent la femei decat la barbati din cauza diferentelor in modul in care grasimea, muschii si tesutul conjunctiv sunt distribuite la cele doua sexe. Se estimeaza ca aproximativ 90-98% din cazurile de celulita apar la femei si ca pana la 90% dintre femei se confrunta cel putin la un moment dat in viata cu aceasta problema frustranta din punct de vedere estetic. Celulita isi face aparitia de obicei dupa pubertate, aspectul de cocoloase al pielii fiind cauzat de depozitele de grasime care imping si distorsioneaza tesutul conjunctiv de sub piele. 

 Cei care se confrunta cu celulita nu au in mod neaparat o greutate mare, fiind cunoscut faptul ca si persoanele foarte slabe se pot confrunta cu aceasta problema. 
Cauzele celulitei
Celulita este cauzata de un cumul de factori, printre care:

Factorii hormonali - hormonii  joaca un rol important in dezvoltarea celulitei. Se considera ca hormoni cum ar fi estrogenul, insulina, noradrenalina, hormonii tiroidieni si prolactina fac parte din procesul de formare a acestei probleme.

Factorii genetici – Anumiti factori genetici, cum ar fi sexul, rasa, metabolismul lent, distributia grasimii in corp si circulatia slaba a sangelui pot favoriza aparitia celulitei.

Dieta - persoanele care consuma prea multa grasime, glucide sau sare si prea putine fibre sunt susceptibile spre a avea probleme mai mari cu celulita. Acelasi efect il vor avea si dietele de tip yo-yo, deoarece fluctuatia in greutate va reduce in mod semnificativ elasticitatea pielii, permitand ca celulita sa devina mai bine definita.

Stilul de viata - celulita poate fi mai raspandita in cazul persoanelor care fumeaza, care nu fac miscare sau care obisnuiesc sa stea intr-o singura pozitie pentru perioade lungi de timp.

Stresul poate juca, de asemenea, un rol important in aparitia celulitei, prin cresterea nivelului de catecolamine din corp.

Imbracamintea - lenjeria de corp cu elastic strans va limita fluxul sanguin, favorizand astfel celulitei.
Daca factorii genetici nu pot fi controlati, exista insa alte aspecte care tin de noi in ceea ce priveste prevenirea celulitei. Consumul de alimente sanatoase, sarace in grasimi, cum ar fi fructele, legumele si fibrele pot fi de ajutor in prevenirea acestei probleme. Similar, efectuarea de exercitii fizice in mod regulat, mentinerea unei greutati adecvate si reducerea stresului sunt recomandate pentru prevenirea celulitei.

PROGRAMEAZA-TE ACUM!
Esti interesat de una din procedurile realizate in clinica noastra, insa nu ai timp sa te documentezi pentru ce specializare sa te programezi?
Nu-i nimic: lasa-ne cateva informatii despre tine si unul din consultantii nostri te va ghida spre ce ai nevoie.