Injectii cu acid hialuronic

Injectii cu acid hialuronic

Injectiile cu acid hialuronic cunoscute sub denumirea de “fillere” sunt folosite in medicina estetica pentru:
  • modelarea si volumizare conturul fetei - pometi, barbie, regiunea mandibulei, marirea si conturarea buzelor
  • umplerea ridurilor si santurilor - din jurul gurii si nasului (santuri nazogeniene sau melolabiale) ridicarea colturilor lasate ale gurii care apar dupa varsta de 40 de ani 
  • stergerea ridurior fine si hidratarea pielii - riduri fine de la nivelul fruntii, din jurul ochilor, de la nivelul fetei, gatului, hidratare profunda a pielii de la nivelul gatului si mainilor
  • reducerea cearcanelor si volumizarea regiunii infraorbitale (“tear trough”) 
Descriere
Acidul hialuronic este gasit in mod natural in corpul nostru, o cantitate de aproximativ 15 g putand fi identificata in structuri precum articulatiile, peretii vaselor de sange, umoarea vitroasa a ochiului dar mai ales la nivelul pielii unde are rol in mentinerea matricei de colagen si implicit confera fermitate si volum pielii. Are un rol deosebit si in hidratarea pielii, prin atragere apei si mentinea apei la nivelul pielii. Acidul hialuronic folosit in medicina estetica are o structura foarte apropiata acidului hialuronic natural si din acest motiv impartaseste aceste caracteristici cu un risc extrem de mic de a cauza reactii alergice. Acesta este un gel injectabil care difera din punct de vedere al consistentei si al modului in care moleculele de acid hialuronic sunt legate intre ele si incorporate in solutie. Tipul de filler este ales in  functie de indicatie, regiunea de tratat, profunzimea la care trebuie injectat. Din acest motiv, acelasi tip de acid hialuronic nu poate fi folosit pentru toate indicatiile.
 
Pentru a diminua disconfortul injectarii, pacientii se prezinta la clinica cu aproximativ 30 de minute inainte de programare pentru aplicarea cremei anestezice. Procedura dureaza intre 10 si 30 de minute si este realizata intr-o singura sedinta de cele mai multe ori. 
Botox sau acid hialuronic in buze?
Procedurile sunt complet diferite si la fel si rezultatele. Acidul hialuronic mareste si contureaza buzele iar toxina botulinica sau botox este folosita pentru a diminua cutele si ridurile din jurul buzelor sau pentru a ridica colturile buzelor.
Pot sa ma imi reiau activitatea imediat dupa procedura?
In cele mai multe cazuri, da. In cazul augmentarii obrajilor, a conturarii barbiei si mandibulei nu ne asteptam la rezultate care sa interfere cu activitatile zilnice. In cazul augmentarii buzelor pot aparea umflatura, vanataie si rar hematoame. Din acest motiv recomandam ca pacientii sa isi ia masuri de precautie sociale pentru cateva zile dupa procedura. 
Sunt tratamentele de marire, conturare a buzelor si stergere a ridurilor cu acid hialuronic sigure?
Acidul hialuronic pentru tratamentul ridurilor si augmentare a buzelor este cea mai bine studiata si documentata substanta de umplere, cu un profil de siguranta excelent. In ultimii 12 ani, a fost folosit cu success de mai bine de 10 milioane de pacienti. Reactiile alergice sunt foarte rare din cauza ca substanta injectata seamana, din punct de vedere chimic, foarte mult cu acidul hialuronic din corpul nostru. 
PROGRAMEAZA-TE ACUM!
Esti interesat de una din procedurile realizate in clinica noastra, insa nu ai timp sa te documentezi pentru ce specializare sa te programezi?
Nu-i nimic: lasa-ne cateva informatii despre tine si unul din consultantii nostri te va ghida spre ce ai nevoie.