021 794 95 49
Luni-Vineri / 8:00 - 20:00
0758 517 321 / 0733 481 472
PROGRAMEAZA-TE ACUM

Fototerapie

Fototerapia UVBTL01 pentru tratamentul vitiligo, psoriazis, eczema

Fototerapia a fost folosita inca din antichitate pentru tratamentul diverselor afectiuni ale pielii, atunci cand pacietii cu diverse suferinte ale pielii erau expusi la razele solare in scop terapeutic. In Egiptul antic se folosea o rasina fotosensibilizanta urmata de expunere directa la soare pentru tratamentul vitiligo.

In ultimile decenii fototerapia a devenit extrem de populara pentru tratarea multor boli de piele precum eczema, psoriazis si vitiligo. Acest tratament s-a dovedit foarte eficient si cu efecte adverse mult mai reduse comparativ cu terapiile medicamentoase. Tehnologia s-a dezvoltat si acum permite folosirea de dispozitive foarte selective in ceea ce priveste lungimea de unda terapeutica ce va reduce inflamatia in piele si va duce la vindecarea sau tratarea puseelor de boala. Efecte benefice sunt observate si atunci cand este folosita pentru tratamentul mancarimii, eruptiei polimorfe la lumina, lichenului plan, psoriazisului palmo plantar, pustulozei palmo-plantare si alte afectiuni inflamatorii ale pielii. Fototerapia cu raze UVB cu lungime de unda 311 nn folosita  in Clinica noastra este tratamentul preferat de majoritatea Centrelor de Dermatologie din lume.

 TRATAMENT  PRET
Fototerapie UVBTL01 100 ron

AVANTAJE:

  • tolerabilitate mai buna,
  • risc mult redus de dezvoltare a cancerelor de piele comparativ cu fototerapia cu UVA,
  • expunere mult mai scurta si sedinte necesare mai putine,
  • perioada lunga de remisiune intre puseele de boala.

Aparatura si consumabilele din Clinica noastra sunt furnizate de liderul german in domeniu si are urmatoarele avantaje: ajustare computerizata a intensitatii si a dozei maxime acceptate, control digital al tuturor functiilor, pozitie ajustabila a panourilor pentru confort, panouri care permit expunerea strict a zonelor afectate, cu afectare minima a pielii normale.

Acestea, alaturi de alte caracteristici si functii de ultima ora, permit utilizarea in conditii pe siguranta si cu eficacitate sporita a aparaturii.

Intrebari frecvente:

1. Exista riscul de a dezvolta cancer de piele in urma fototerapiei?
Aparatura folosita in clinica noastra utilizeaza raze ultraviolete B cu lungime de unda ingusta care permite tratamentul indelungat in conditii de siguranta. Pentru a reduce riscul de dezvoltare a cancerului de piele aparatura contorizeaza doza totala folosita pentru fiecare pacient si avertizeaza cand ne apropiem de doza maxima considerata sigura. Observatiile recente ale centrelor de excelenta in dermatologie in urma analizelor retrospective confirma ca in urma fototerapiei NBUVB in limita a 200 de sedinte incidenta cancerului de piele nu este modificata in comparatie cu populatia generala.

2. Care sunt efectele adverse ale tratamentului?
Cea mai frecventa reactie adversa este aparitia rosetei intense si a unei reactii asemanatoare unei arsuri solare. Pentru a evita acest efect nedorit, intensitatea tratatamentului se creste progresiv pana la aparitia unei culori rozalii a pielii care este mentinuta ulterior pe parcursul intregului tratament. Pielea normala se poate bronza pe parcursul tratamenului. Poate aparea mancarime si senzatie de discomfort care sunt ameliorate de tratamente specifice. Poate aparea foliculita, inflamatia firelor de par. In unele cazuri, este posibila lipsa de raspuns a bolii la fototerapie.

3. Cum decurge fototerapia?
Medicul dumneavoastra dermatolog stabileste daca afectiunea dumneavoastra poate beneficia in urma fototerapiei. Urmatorul pas este de a intalni asistenta noastra care, impreuna cu medicul, va stabili doza de inceput astfel incat tratamentul sa fie realizat in conditii de siguranta. Aceasta doza se creste progresiv pana cand piele devine roz. In acest moment tratamentul are eficienta maxima. Doza se mentine pe tot parcursul tratamentului, eventual cu modificari minore in functie de reducerea sau agravarea eritemului sau sedinte absentate. In general se efectueza cate 3 sedinte in fiecare saptamana. Numarul total de sedinte difera in functie de afectiunea tratata, de exemplu in cazul psoriazisului sau eczemei/dermatitelor este in general nevoie de 25-30 de sedinte pentru a observa rezultate, pe cand in vitiligo rezultatele tind sa apara dupa 50-60 de sedinte.

FORMULAR CONTACT
M: 021 794 95 49/ T: 0758 517 321 / 0733 481 472 * E: office@clinicadermatologie.ro
Program numai pe baza de programare: Luni - Vineri: 08:00 - 20:00; Sambata - pe baza de programare