021 794 95 49
Luni-Vineri / 8:00 - 20:00
0758 517 321 / 0733 481 472
PROGRAMEAZA-TE ACUM

Tratamentul venelor inestetice

Scleroterapia - Tratamentul venelor inestetice ("vase sparte", varicozitati, venectazii, varice)

Venele inestetice, de multe ori numite venectazii, varicozitati, varice, telangiectazii sunt vase cu sange neoxigenat evidente, neplacute la vedere, dilatate, care de obicei nu sunt insotite de alte simptome. Ele pot aparea ca linii serpuite de culoare albastra, violet, de diverse diametere, de la 1 mm pana la 1 cm, care apar in general la nivelul membrelor inferioare. Motivul aparitiei lor este in general legat de un efort sau dificultate  a venelor principale de a impinge fluxul de sange spre inima. Cel mai important factor care contribuie la aceasta povara este pozitia verticala in care ne aflam cea mai lunga perioada a vietii. Fluxul de sange trebuie in acest caz sa lupte cu gravitatia. De multe ori, peretii venelor sunt mai slabi sau valvele care ajuta la circulatia in plan vertical sunt compromise. Factorii ce contribuie la acest lucru sunt in principal statul in picioare pentru perioada prelungite si particularitatile mostenite ale sistemului venos.

Ce inseamna scleroterapia?

  • Scleroterapia este cel mai eficient tratament pentru venele inestetice – vase sparte, varicozitati, varice, venisoare, telangiectazii. Este o procedura cu rezultate superioare tratamentelor laser, care sunt si mult mai costisitoare, in cele mai multe cazuri.
  • In general, pot fi tratate cu rezultate excelente si sigure venele de diametru mic pana la mediu (1mm-5mm).
  • Procedura consta in injectarea unui agent sclerozant care duce la distrugerea peretelui vascular. Este nevoie de injectii in mai multe puncte si eventual in mai multe sedinte pentru rezultate ideale.  
  • In consultatia dinaintea tratamentului medicul va stabili daca exista suspiciuni de boli ale venelor profunde sau obstructii, probleme mai avansate ale valvelor ce pot duce la o intoarcere a sangelui venos in vasele din piele. Este posibil sa vi se recomande o ecografie a venelor (Duplex Doppler) inainte de tratament.
  • Este nevoie sa purtati ciorapi elastici pentru o perioada de 1-2 saptamani dupa tratament. Medicul va da sfaturi in aceasta privinta.
  • In Clinica Hebra Dermatologie folosim substante cu un profil de siguranta excelent, utilizate de centre de flebologie din Germania, Austria, Olanda. Pregatirea medicilor in scleroterapie a fost realizata in mediu formal, academic, sub supravegherea expertilor in domeniu.

Rezultatele?
In peste 90% din cazuri sunt bune si excelente. Vasele sparte, venisoarele, venectaziile, varicele dispar in scurt timp. Reactia celor mai multi pacienti este precum a Cristinei, una din pacientele noastre:  “Wow! Puteam de mult timp sa incerc tratamentul si sa scap de vasele astea sparte care mi-au data atata bataie de cap! In ultimul timp ajunsesem sa imi fie jena sa port fusta de teama ca lumea o sa comenteze.”

 INVESTIGATIE  PRET
 Consultatie  150 ron
 Pret injectare (in functie de cat de extinse sunt venectaziile si cantitatea de substanta necesara)  incepand cu 300 ron

De cele mai multe ori, una sau doua sedinte sunt suficiente. Medicul o sa va informeze intotdeauna in prealabil asupra pretului.

Dupa 4 sedinte:

 
INAINTE
DUPA

 

FORMULAR CONTACT
T: 021 794 95 49 / 0758 517 321 / 0733 481 472 * E: office@clinicadermatologie.ro
Program numai pe baza de programare: Luni - Vineri: 08:00 - 20:00; Sambata - pe baza de programare