PROGRAMEAZA-TE ACUM

Tratament negi

Verucile vulgare, condiloamele, papiloamele

CRIOTERAPIA
Este o optiune excelenta pentru un tratament negi eficient. Este folosita cu succes deosebit pentru negii din regiunea genitala (penis, gland, scrot, vulva, labii, perianal), pentru negii plani/verucile plane de la nivelul fetei, mainilor si acceptata mai usor de copii. Negii de grosime condirerabila de la nivelul palmelor si talpilor raspund slab la crioterapie si de cele mai multe ori sunt tratati medical si chirurgical (chiuretaj si cauterizare, excizie). In Clinica Hebra Dermatologie folosim aparatura pentru crioterapie eleganta, de actualitate, sigura, eficienta si foarte precisa - Cryosuccess.

Aparatul consta intr-un aplicator de titan conectat la un tub cu azot lichid de unica folosinta care garanteaza calitatea si eficienta tratamentului prin asigurarea unei presiuni constante in timpul procedurii. Regiunea tratata poate ustura/durea imediat dupa tratament si ulterior pentru cateva ore. De cele mai multe ori apare roseata, o bula/vezicula cu lichid clar sau hemoragic (rosu) care trebuie sparta, si o mica eroziune/ulceratie in 1-3 zile. Ulterior va aparea o crusta care NU trebuie inlaturata. Vindecarea completa se va realiza in 1-2 saptamani, posibil cu o mica cicatrice.

CHIURETAJUL SI CAUTERIZAREA (electrocauterizarea sau "arderea") este un tratament cu rezultate imediate.
Tratamentul este util pentru negii/verucile/papiloamele/condiloamele rezistente, dureroase si implica anestezie locala. Pentru comfort si diminuarea durerii din timpul injectarii anestezicului se poate folosi anestezie topica (unguent) inainte cu 30 minute. Negii sunt inlaturati prin chiuretaj si ardere (cauterizare/electrocauterizare).

In urma procedurii va ramane o zona asemanatoare uneia rezultate dupa o arsura cu tigara. Progreziv, in timp de pana la 2 saptamani, zona se vindeca. Va aparea o crusta care nu trebuie inlaturata. Efectele nedorite sunt reprezentate de durere, intepatura, discomfort in timpul procedurii si imediat dupa. Se poate complica cu infectie care este tratata usor cu medicamente specifice. Exista un risc de recidiva dupa procedura.
 

 TRATAMENT  PRET
Chiuretaj si cauterizare leziune unica 80 ron (se adauga pretul consultatiei sau controlului dupa caz)
Chiuretaj si cauterizare leziuni multiple

Se adauga pretul consultatiei sau controlului dupa caz:

120 ron (2-3 leziuni)

140 ron (3-5 leziuni)

180 ron (5-10 leziuni > +10 ron / leziune)

Negii (veruci, veruci vulgare, veruci plane, veruci plantare, condiloame) - sunt leziuni foarte comune care pot aparea la orice varsta, de natura virala (papilomavirusul uman), care pot fi transmise prin contact direct, favorizat de orice injurie a pielii (taiatura, zgarietura, rana, chiar si piele uscata sau crapata) sau prin contact sexual in cazul in care afecteaza organele genitale. Apar frecvent la nivelul mainilor, in special pe degete, in jurul unghiilor, la nivelul picioarelor, pe talpi (veruci plantare), la nivelul organelor intime (penis, scrot, labii, vulva, anus, perianal), la nivelul fetei (in special veruci plane) dar si in alte zone.

Papiloamele cervicale (din jurul gatului), submamar (sub sani), axilare sunt excrescente moi, de culoarea pielii care nu sunt de natura virala.

Au un impact estetic dar si functional. Negii de pe maini si fata atrag frecvent comentarii nedorite si  anxietatea altor persoane ingrijorate ca va vor contacta o boala de piele. Cei de la nivelul talpilor sunt in general durerosi din cauza presiunii exercitate asupra filamentelor nervoase. Cei din regiunea genitala pot fi durerosi, pot sangera, se pot infecta, pot favoriza contactarea altor boli cu transmitere sexuala, sunt transmisi partenerilor. Exista anumite tulpini de papilomavirus (HPV16 si HPV18) care pot fi oncogene (cancerigene).

Alte tratamente

De multe ori, negii, in special la copii, nu au nevoie de tratament. Imunitatea naturala vindeca leziunile virale. Negii multiplii la adulti, aparuti intr-o perioada relativ scurta, pot indica o suferinta a sistemului imun care trebuie investigata. Cei persistenti, de dimensiuni mari, durerosi, inestetici pot fi tratati prin diverse modalitati, medicale (creme, solutii) sau chirurgicale. Negii sau condiloamele din regiunea genitala pot fi asociati cu alte boli cu transmitere sexuala. Negii de la nivelul vaginului si labiilor pot fi o indicatie de consult ginecologic si investigatii suplimentare din cauza potentialului cancerigen. Exista un risc de reaparitie a negilor dupa orice tratament.

Solutii si creme pentru tratament negi ce pot fi aplicate local. Ca urmare negii devin mai plani, mai putin durerosi si de multe ori se pot rezolva prin mecanism incomplet inteles.

Substanta care distruge celule infectate si care este introdusa in anumite creme. Este folosita in special pentru tratament negi/condiloame din regiunea genitala externa. Trebuie aplicat cu grija si sub supraveghere medicala pentru a evita arsurile si iritatiile care pot fi foarte neplacute. Efectele adverse: senzatie de arsura, usturime, eroziuni, sangerare, inflamatie in 50% din cazuri

Exemplu tratament veruca plantara prin cauterizare:

FORMULAR CONTACT
T: 021 794 95 49 / 0758 517 321 / 0733 481 472 * E: office@clinicadermatologie.ro
Program numai pe baza de programare: Luni - Vineri: 08:00 - 20:00; Sambata - pe baza de programare