021 794 95 49
Luni-Vineri / 8:00 - 20:00
0758 517 321 / 0733 481 472
PROGRAMEAZA-TE ACUM

Teste dermatita - Alergii

Depistarea dermatitei de contact si a cauzelor acesteia

Testarea alergica cutanata este o investigatie menita sa identifice cauza dermatitei de contact. Aceasta este o afectiune în care pielea dezvolta arii de inflamatie (roseata, mancarime) atunci când reacționează împotriva unei substanțe specifice. Substanța la care reacționați se numeste alergen. Nu ne nastem cu acest tip de alergie - trebuie să fi avut în prealabil contact cu alergenul care a sensibilizat sistemul imunitar. Din motive care nu sunt pe deplin înțelese, sistemul imun incepe sa reactioneze atunci când vine în contact repetat cu substanta.

Eczema atopica, eczema palmelor si talpilor, dermatitele de contact alergice sau iritative sunt afectiuni ale pielii cu un impact extrem de marcat asupra starii de bine a persoanelor afectate. Specialistii de la Hebra Dermatologie au ca obiectiv sa imbunatateasca cat de mult posibil calitatea vietii pacientilor tratati in clinica.

Diagnosticul posibilelor alergii ce cauzeaza dermatitele de contact, tratmanetul sistematic al pielii in functie de particularitatile bolii si a pacientilor, alatururi de fototerapie sau tratamentul cu lumina, unul dintre remediile cele mai folosite pentru aceste afectiuni, fac posibila atingerea acestui obiectiv

Cu testele "patch" provocam pielea la cantitati infime de diversi alergeni comuni (in jur de 30 pentru testarea standard) care includ conservanti, diverse ingrediente frecvente din cosmetice, parfumuri, baze pentru produse cauciucate, plastice, metale, medicamente etc. Nu este o investigatie usor de interpretat si numai medicii cu experienta va pot da raspunsuri clare in ceea ce priveste relevanta acesteia.

 TRATAMENT  PRET
Testare alergii cutanate – PATCH testing, Bateria Standard ( pot fi necesare si alte serii de alergeni in functie de caz) 300 ron (se adauga pretul consultatiei sau controlului dupa caz)

 

Este nevoie de corelatii stranse individuale. Este necesara o consultatie prealabila pentru a determina daca problema dumneavoastra de piele este intr-adevar o dermatita de contact si a stabili daca testarea poate fi utila pentru dumneavoastra. Dupa consultatie urmeaza trei vizite in clinica, fiecare la cate un interval de 48 de ore. In primele 48 de ore veti avea aplicate pe spate testele dupa care se va face o prima citire. Rezultatele finale vor fi interpretate de medicul dumneavoastra dermatolog dupa 96 de ore

FORMULAR CONTACT
T: 021 794 95 49 / 0758 517 321 / 0733 481 472 * E: office@clinicadermatologie.ro
Program numai pe baza de programare: Luni - Vineri: 08:00 - 20:00; Sambata - pe baza de programare