PROGRAMEAZA-TE ACUM

Tratament Vitiligo Psoriazis Eczeme

Inovatie si speranta in tratament

VITILIGO

Vitiligo este o boala dobandita cu baza autoimuna (anticorpi impotriva propriilor melanocite) care poate aparea la orice varsta si afecteaza ambele sexe. Se prezinta cu zone de piele complet depig-mentate, de severitate variabila. Poate aparea oriunde la nivelul corpului, insa, frecvent, se manifesta in jurul ochilor, gurii, la nivelul organelor genitale, dorsul mainilor, pliurilor coatelor si genunchilor, inghinal. Exista o forma particulara cand petele depigmentate apar in distributie segmentara, asimet-rica (o zona mai extinsa pe un membru sau un segment al trunchiului).

Tratamentul este in general dificil si consta in aplicarea pe zonele afectate de dermatocorticoizi po-tienti sau alte substante antiinflamatoare precum inhibitorii de calcineurina. Rezultatele sunt, din pa-cate, de cele mai multe ori slabe. Pacientii pot opta pentru camuflaj medical si trebuie sa aplice frecvent creme de fotoprotectie pentru a evita aparitia cancerelor de piele din cauza unei aparari mai putin eficiente datorate lipsei melanocitelor protectoare de efectele nocive ale razelor UVB.

PSORIAZIS
O bine cunoscuta boala de piele, se manifesta prin ingrosare a pielii sub forma unor placi uscate si rosii insotite de mancarime usoara. Aceasta afectiune apare in general in zona articulatiilor, membrelor, trunchilui si pe pielea capului creand disconfort. Boala nu este transmisibila, cauza este genetica, boala fiind declansata si agravata de factori de mediu, stress, afectiuni asociate.

ECZEMA
O dermatita neinfectioasa, poate aparea pe orice portiune a corpului. Este o inflamare a pielii care se manifesta prin roseata, descuamare asociate cu cruste, vezicule. Pentru un tratament eficace impotriva eczemelor este nevoie de identificarea cauzelor aparitiei lor. 

Neglijarea sau netratarea acestor afectiuni va avea un impact negativ asupra psihicului pacientilor ajungandu-se in unele cazuri si la dezintegrare sociala.

 TRATAMENT  PRET
Tratament cu Fototerapie 1 sedinta 75 ron
Tratament cu Fototerapie 10 sedinte 650 ron

 

 

citeste detalii despre procedura


INTREBARI FRECVENTE

1. Exista riscul de a dezvolta cancer de piele in urma fototerapiei?

Aparatura folosita in clinica noastra utilizeaza raze ultraviolete B cu lungime de unda ingusta care permite tratamentul indelungat in conditii de siguranta. Pentru a reduce riscul de dezvoltare a cancerului de piele aparatura contorizeaza doza totala folosita pentru fiecare pacient si avertizeaza cand ne apropiem de doza maxima considerata sigura. Observatiile recente ale centrelor de excelenta in dermatologie in urma analizelor retrospective confirma ca in urma fototerapiei NBUVB in limita a 200 de sedinte incidenta cancerului de piele nu este modificata in comparatie cu populatia generala.

2. Care sunt efectele adverse ale tratamentului?

Cea mai frecventa reactie adversa este aparitia rosetei intense si a unei reactii asemanatoare unei arsuri solare. Pentru a evita acest efect nedorit, intensitatea tratatamentului se creste progresiv pana la aparitia unei culori rozalii a pielii care este mentinuta ulterior pe parcursul intregului tratament. Pielea normala se poate bronza pe parcursul tratamenului. Poate aparea mancarime si senzatie de discomfort care sunt ameliorate de tratamente specifice. Poate aparea foliculita, inflamatia firelor de par. In unele cazuri, este posibila lipsa de raspuns a bolii la fototerapie.

3. Cum decurge fototerapia?

Medicul dumneavoastra dermatolog stabileste daca afectiunea dumneavoastra poate beneficia in urma fototerapiei. Urmatorul pas este de a intalni asistenta noastra care, impreuna cu medicul, va stabili doza de inceput astfel incat tratamentul sa fie realizat in conditii de siguranta. Aceasta doza se creste progresiv pana cand piele devine roz. In acest moment tratamentul are eficienta maxima. Doza se mentine pe tot parcursul tratamentului, eventual cu modificari minore in functie de reducerea sau agravarea eritemului sau sedinte absentate. In general se efectueza cate 3 sedinte in fiecare saptamana. Numarul total de sedinte difera in functie de afectiunea tratata, de exemplu in cazul psoriazisului sau eczemei/dermatitelor este in general nevoie de 25-30 de sedinte pentru a observa rezultate, pe cand in vitiligo rezultatele tind sa apara dupa 50-60 de sedinte.

FORMULAR CONTACT
T: 021 794 95 49 / 0758 517 321 / 0733 481 472 * E: office@clinicadermatologie.ro
Program numai pe baza de programare: Luni - Vineri: 08:00 - 20:00; Sambata - pe baza de programare