021.794.95.49
Luni-Vineri / 8:00 - 20:00
PROGRAMEAZA-TE ACUM
Tratament Vitiligo Psoriazis Eczeme
Inovatie si speranta in tratament

VITILIGO
este o boala dobandita cu baza autoimuna (anticorpi impotriva propriilor melanocite) care poate aparea la orice varsta si afecteaza ambele sexe. Se prezinta cu zone de piele complet depigmentate, de severitate variabila. De multe ori, se manifesta in jurul ochilor, gurii, la nivelul organelor genitale, dorsul mainilor, pliurilor coatelor si genunchilor, inghinal. Exista o forma particulara cand petele depigmentate apar in distributie segmentara, asimetrica (o zona mai extinsa pe un membru sau un segment al trunchiului).

PSORIAZIS
O bine cunoscuta boala de piele, se manifesta prin ingrosare a pielii sub forma unor placi uscate si rosii insotite de mancarime usoara. Aceasta afectiune apare in general in zona articulatiilor, membrelor, trunchilui si pe pielea capului creand disconfort. Boala nu este transmisibila, cauza este genetica, boala fiind declansata si agravata de factori de mediu, stress, afectiuni asociate.

ECZEMA
O dermatita neinfectioasa, poate aparea pe orice portiune a corpului. Este o inflamare a pielii care se manifesta prin roseata, descuamare asociate cu cruste, vezicule. Pentru un tratament eficace impotriva eczemelor este nevoie de identificarea cauzelor aparitiei lor. 

Neglijarea sau netratarea acestor afectiuni va avea un impact negativ asupra psihicului pacientilor ajungandu-se in unele cazuri si la dezintegrare sociala. 

TRATAMENT-UL pentru vitiligo, psorazis sau eczeme este rapid si usor tolerat

In ultimile decenii fototerapia a devenit extrem de populara ca si tratament al bolilor de piele precum eczeme, psoriazis si vitiligo. Acest tratament s-a dovedit foarte eficient si cu efecte adverse mult mai reduse comparativ cu terapiile medicamentoase. Tehnologia s-a dezvoltat si, acum, permite folosirea de dispositive foarte selective in ceea ce priveste lungimea de unda terapeutica ce va reduce inflamatia in piele si va duce la vindecarea sau tratarea puseelor de boala. Efecte benefice sunt observate si atunci cand este folosita pentru tratamentul mancarimii, eruptiei polimorfe la lumina, lichenului plan, psoriazisului palmo plantar, pustulozei palmo-plantare si alte afectiuni inflamatorii ale pielii. 

In clinica noastra se recomanda fototerapia cu raze UVB cu lungime de unda 311 nn ca si tratament pentru vitiligo, psoriazis sau eczeme, tratament preferat de majoritatea Centrelor de Dermatologie din lume. Avantajele constau in tolerabilitate mai buna, risc mult redus de dezvoltare a cancerelor de piele comparativ cu fototerapia cu UVA, expunere mult mai scurta si sedinte necesare mai putine, perioada lunga de remisiune intre puseele de boala. Aparatura si consumabilele din Clinica sunt furnizate de liderul german in domeniu si au urmatoarele avantaje: ajustare computerizata a intensitatii si a dozei maxime acceptate, control digital al tuturor functiilor, pozitie ajustabila a panourilor pentru confort, panouri care permit expunerea strict a zonelor afectate, cu afectare minima a pielii normale. Acestea, alaturi de alte caracteristici si functii de ultima ora, permit utilizarea in conditii pe siguranta si cu eficacitate sporita a aparaturii.

 TRATAMENT  PRET
Tratament cu Fototerapie UVBTL01 75 ron

 

INTREBARI FRECVENTE

1. Exista riscul de a dezvolta cancer de piele in urma fototerapiei?

Aparatura folosita in clinica noastra utilizeaza raze ultraviolete B cu lungime de unda ingusta care permite tratamentul indelungat in conditii de siguranta. Pentru a reduce riscul de dezvoltare a cancerului de piele aparatura contorizeaza doza totala folosita pentru fiecare pacient si avertizeaza cand ne apropiem de doza maxima considerata sigura. Observatiile recente ale centrelor de excelenta in dermatologie in urma analizelor retrospective confirma ca in urma fototerapiei NBUVB in limita a 200 de sedinte incidenta cancerului de piele nu este modificata in comparatie cu populatia generala.

2. Care sunt efectele adverse ale tratamentului?

Cea mai frecventa reactie adversa este aparitia rosetei intense si a unei reactii asemanatoare unei arsuri solare. Pentru a evita acest efect nedorit, intensitatea tratatamentului se creste progresiv pana la aparitia unei culori rozalii a pielii care este mentinuta ulterior pe parcursul intregului tratament. Pielea normala se poate bronza pe parcursul tratamenului. Poate aparea mancarime si senzatie de discomfort care sunt ameliorate de tratamente specifice. Poate aparea foliculita, inflamatia firelor de par. In unele cazuri, este posibila lipsa de raspuns a bolii la fototerapie.

3. Cum decurge fototerapia?

Medicul dumneavoastra dermatolog stabileste daca afectiunea dumneavoastra poate beneficia in urma fototerapiei. Urmatorul pas este de a intalni asistenta noastra care, impreuna cu medicul, va stabili doza de inceput astfel incat tratamentul sa fie realizat in conditii de siguranta. Aceasta doza se creste progresiv pana cand piele devine roz. In acest moment tratamentul are eficienta maxima. Doza se mentine pe tot parcursul tratamentului, eventual cu modificari minore in functie de reducerea sau agravarea eritemului sau sedinte absentate. In general se efectueza cate 3 sedinte in fiecare saptamana. Numarul total de sedinte difera in functie de afectiunea tratata, de exemplu in cazul psoriazisului sau eczemei/dermatitelor este in general nevoie de 25-30 de sedinte pentru a observa rezultate, pe cand in vitiligo rezultatele tind sa apara dupa 50-60 de sedinte.

6. Cat costa?
Pretul este de 75 RON/sedinta.

FORMULAR CONTACT
T: 021 794 95 49 / 0758 517 321 / 0733 481 472 * E: office@clinicadermatologie.ro
Program numai pe baza de programare: Luni - Vineri: 08:00 - 20:00; Sambata - pe baza de programare