021 794 95 49
Luni-Vineri / 8:00 - 20:00
0758 517 321 / 0733 481 472
PROGRAMEAZA-TE ACUM

Tratament caderea parului

terapia vampir sau PRP, mezoterapie, injectare triamcinolon

Terapia vampir PRP

Terapia vampir PRP este o metoda foarte populara pentru tratamentul caderii parului care se bazeaza pe proprietatile regeneratoare ale propriului organism, mai precis a plasmei proprii. Se recolteaza sange venos care este prelucrat in eprubete speciale si ulterior centrifugat pentru a separa globulele rosii de plasma si plachetele sangvine care sunt extrase pentru tratament.

Plachetele sau trombocitele au rolul de a stimula procese fiziologice si factori de crestere a parului, imbunatatesc microvascularizatia si dau semnale regeneratoare celulor si tesuturilor din zonele injectate. Tratamentul prelungeste ciclul de viata a firelor de par si tranzitia acestora din stadiul telogen (de odihna) in anagen (de crestere). Este nevoie de 4 - 6 sedinte la 3 - 4 saptamani pentru a observa o crestere a densitatii firelor de par, o imbunatatire a texturii si rezistentei acestora.

 TRATAMENT  PRET
1 sedinta, 1 zona 700 ron
4 sedinte, 1 zona 2.240ron
1 sedinta, 2 zone 900ron
4 sedinte, 2 zone 2.880 ron

Afla mai multe despre terapia PRP aici.

Injectarea de triamcinolon

Corticosteroizii sunt derivati hormonali sintetici folositi frecvent sub forma de lotiuni si solutii in alopecii inflamatorii precum cele din dermatitele alergice, iritative, atopice, psoriazis, alopecia areata, lupus.
Corticosteroizii injectabili sunt tratamentul de electie pentru alopecia areata, cadere a parului cu baza inflamatorie, autoimuna care apare in placi rotunde la nivelul scalpului, complet lipsite de par. Injectarea se face in mai multe puncte si este moderat dureroasa. Este nevoie de mai multe sedinte 2-4 pentru a induce remisiunea. Ei reduc local inflamatia si permit reluarea ciclului normal al parului in zonele afectate.

Sunt unele din cele mai eficiente tratamente cu conditia ca diagnosticul sa fie bine stabilit. In cazul alopeciei areata, se poate opta pentru injectare intradermica a corticosteroizilor in zonele fara par, repetata la intervale de 4 saptamani cu rezultate foarte satisfacatoare in multe cazuri. Atentie insa ca administrarea pe termen lung, nesupravegheata de dermatolog, poate duce la sub-tierea pielii si infectii locale.

Mezoterapia

Mezoterapia este o procedura minim invaziva care are rol in stimularea cresterii parului atunci cand tratamentul vizeaza scalpul. Are utilitate in tratamentul caderilor difuze ale parului precum efluviul telogen si consta in injectarea multipla a zonelor afectate cu substante stimulante precum bepan-thenol, cafeina, pentoxifilina, minoxidil, etc. Cum decurge procedura? In urma consultatiei medicul stabileste diagnosticul si decide tipul de substante care sunt necesare pentru tratament.

Se poate aplica crema anestezica pentru confortul pacientului, apoi substantele sunt injectate in zonele afectate prin diverse metode, plecand de la o scarificare (zgariere) usoara a epidermului care sa permita patrunderea progresiva a substantelor in cateva minute, injectare directa a unor cantitati mici in puncte multiple in stratul mijlociu al pielii sau injectare mai produnda cu un ac foarte subtire. Este nevoie de mai multe sedinte, repetate la intervale de cateva saptamani,urmate de sedinte de intretinere, mai ales atunci cand se doreste un efect anti-imbatranire.

Pacientii isi pot relua activitatile imediat dupa procedura. Pot aparea mici vanatai si umflaturi tempo-rare care se reduc in cateva zile. Este nevoie de aplicarea de creme de fotoprotectie pentru a evita pigmentarea. Pacientii sunt sfatuiti sa evite alcoolul si medicamentele care subtiaza sangele inainte si dupa procedura.

FORMULAR CONTACT
T: 021 794 95 49 / 0758 517 321 / 0733 481 472 * E: office@clinicadermatologie.ro
Program numai pe baza de programare: Luni - Vineri: 08:00 - 20:00; Sambata - pe baza de programare