021 794 95 49
Luni-Vineri / 8:00 - 20:00
0758 517 321 / 0733 481 472
PROGRAMEAZA-TE ACUM

Mezoterapia

Procedura minim invaziva

Mezoterapia este o procedura minim invaziva care consta in injectarea de substante care au rolul de a reduce pigmentarea faciala, imbunatatii calitatea si cantitatea colagenului cu efect benefic asupra ridurilor fine, reducerea cantitatii de sebum, hidratare profunda sau stimularea cresterii parului atunci cand tratamentul vizeaza scalpul. De cele mai multe ori dermatologii folosesc amestecuri de substante numite “cocktailuri” in functie de efectul dorit care pot contine acid hialuronic, vitamina C, substante antioxidante si depigmentante, minoxidil, etc.

Cum decurge procedura?

In urma consultatiei medicul stabileste diagnosticul si decide tipul de substante care sunt necesare pentru tratament. Se poate aplica crema anestezica pentru confortul pacientului, apoi substantele sunt injectate in zonele afectate prin diverse metode, plecand de la o scarificare (zgariere) usoara a epidermului care sa permita patrunderea progresiva a substantelor in cateva minute, injectare directa a unor cantitati mici in puncte multiple in stratul mijlociu al pielii sau injectare mai produnda cu un ac foarte subtire.

Este nevoie de mai multe sedinte, repetate la intervale de cateva saptamani,urmate de sedinte de intretinere, mai ales atunci cand se doreste un efect anti-imbatranire.

Pacientii isi pot relua activitatile imediat dupa procedura. Pot aparea mici vanatai si umflaturi temporare care se reduc in cateva zile. Este nevoie de aplicarea de creme de fotoprotectie pentru a evita pigmentarea. Pacientii sunt sfatuiti sa evite alcoolul si medicamentele care subtiaza sangele inainte si dupa procedura.

Aceasta procedura:

  • revitalizeaza si hidrateaza pielea lipsita de stralucire
  • reduce ridurile fine
  • imbunatateste textura pielii
  • amelioreaza aspectul cicatricilor si al porilor
  • stimuleaza productia de colagen si elastina
  • stimuleaza cresterea parului
  • reduce pigmentarea atunci cand sunt folosite cocktailuri depigmentante

Procedura se efectueaza sub anestezie locala topica. Reactiile adverse potprocedura sunt minime si constau in senzatie de intepatura si eritem. Este recomandabila utilizarea zilnica a unei creme fotoprotectoare dupa sedinta

 

FORMULAR CONTACT
T: 021 794 95 49 / 0758 517 321 / 0733 481 472 * E: office@clinicadermatologie.ro
Program numai pe baza de programare: Luni - Vineri: 08:00 - 20:00; Sambata - pe baza de programare