Semne ca este timpul sa consulti un medic dermatolog

Daca micile imperfectiuni ale tenului si chiar si ridurile sunt probleme foarte frecvente ale pielii, care nu ne ingrijoreaza, exista insa multe alte semne care ar trebui sa ne trimita la medicul dermatolog, deoarece ele ar putea sa ascunda afectiuni mai serioase. 

O alunita care prezinta schimbare
Daca observam ca o alunita si-a schimbat culoarea, dimensiunea, forma sau sangereaza, este recomandat sa vizitam un medic dermatolog cat mai curand posibil. In unele cazuri acestea sunt primele semne ale cancerului de piele, afectiune care are sanse mai mari de vindecare atunci cand este descoperita si tratata inca din faza incipienta.

Transpiratia excesiva sau pielea excesiv de uscata
Transpiratia in exces, cunoscuta, de asemenea, sub numele de hiperhidroza, este o afectiune care, lasata netratata, poate duce la izolare sociala si frustrari personale si chiar profesionale, depresie, stima de sine scazuta, deci, o calitate a vietii scazuta.
In ceea ce priveste pielea uscata, aceasta ar putea indica o problema cu tiroida sau o dezvoltare a unei afectiuni a pielii, cum ar fi psoriazisul sau eczema.
In cazurile mai fericite, ar putea fi vorba doar de folosirea unei creme neadecvate pentru tipul de ten, situatie in care specialistul este in masura sa ofere sfaturile potrivite pentru ingriire.

Aparitia unei eruptii pe piele
Multe persoane au tendinta de a ignora eruptiile cutanate, presupunand ca ele vor disparea de la sine. Specialistii recomanda, insa, ca atunci cand apar astfel de situatii sa facem o programare la un medic dermatolog deoarece unele eruptii pot fi una din manifestarile unei boli sistemice care trebuie tratata.

Pielea devine sensibila la soare
Daca observati aparitia unei sensiblitati marcate la soare, in special insotita de simptome precum dureri musculare, oboseala intensa, ulceratii bucale, iritabilitare, dureri articulare este cazul sa mergeti la dermatolog pentru a stabili daca ne confruntam cu o boala sistemica declansata de expunerea la soare precum lupusul sau dermatomiozita.

Caderea excesiva a parului
Desi este normal sa pierdem pana la 100 de fire de par in fiecare zi, aparitia cheliei sau subtierea firului de par ar putea fi semne ale unei afectiuni. Pentru a descoperi cauza caderii parului medicul dermatolog poate face teste de sange si chiar examina la microscop o mostra de tesut de la nivelul scalpului. Tratamentul medicamentos, suplimente alimentare, lotiuni, mezoterapia cu substante stimulante si nutritive, alaturi de identificarea posibilei cauze a caderii parului pot duce la ameliorare sau vindecare.

Daca nu ati fost niciodata la dermatolog
Cancerul de piele nu tine cont de varsta si culoarea pielii, astfel ca daca nu ati fost pana acum la un medic dermatolog, este tipul ca acest lucru sa se schimbe. Un specialist nu numai ca va examina alunitele, dar va poate sfatui cum sa va mentineti pielea sanatoasa si frumoasa, pentru a incetini procesul natural de imbatranire. 

Programeaza-te si tu pentru o consultatie la un medic dermatolog bun la clinica dermatologica Hebra.

PROGRAMEAZA-TE ACUM!
Esti interesat de una din procedurile realizate in clinica noastra, insa nu ai timp sa te documentezi pentru ce specializare sa te programezi?
Nu-i nimic: lasa-ne cateva informatii despre tine si unul din consultantii nostri te va ghida spre ce ai nevoie.